Vihdoinkin lumille!

Siirryimme eilen iltapäivällä lumirajalle. Se oli kyllä aika jyrkkä ja yhtäkkiä olikin täysi talvi. Laitoimme sukset 🎿 jalkaan Paltamossa ja sivakoimme kohti pohjoista muutaman tunnin. Aamulla kuudelta huuhkaja viihdytti meitä huhuilullaan. Tähän aikaan vuodesta pöllöherrat huhuilevat pöllörouvia kevätkarkeloihin.

Tänään hiihtelimme kaunista reittiä lähelle Paljakan laskettelurinteitä – ovat melkein meidän pihapiirissä. Tie oli osittain aurattu ja talousmetsävaltaisessa vaaramaisemassa hiihdimme loivia mäkiä ylös js laskettelimme toisia tukka hulmuten alas. Leirin teko lumilla on hiihdon päälle mukavaa puuhaa – lapioidessa tulee lämmin ja n. 70 cm syvään lumeen lapioidut polut vievät teltasta ahkioille ja vessaan. Yritämme mahdollisuuksien mukaan pysyä näillä sivuteillä, poissa kelkkareiteiltä. Kelkat liikkuvat todella nopeasti, mutta onneksi pitävät myös yllättävän kovaa ääntä, mahdollistaen meille poistumisen ajoissa uralta.

8 Comments

 • Ellu V sanoo:

  Ihanaa, että löysitte talven!! Yllättävän pohjoisessa lumiraja on, mutta alkumatkan poikkeusolojen improvisointiretkeilyn jälkeen pääsette nyt itse asiaan. Matkaa on edelleen edessä kunnioitettava määrä. Jos kaikki talvinen ja tämän viikonlopun vesisade olisi tullut lumena alas, voisi työmatkat hiihtää urbaaneissakin oloissa!

 • Margit sanoo:

  Hienoa tytöt että nyt matka luistaa ja talvi on siellä.Meillä satsa vettä ja tuulee.
  Tsemppiä teille.

 • Markku sanoo:

  Hyviä hiihtoja talvisiin maisemiin!

 • Veikko "Late" P. sanoo:

  Karjalaiset ystävänne hyristään tyytyväisenä, kun pääsitte viimmein kunnon lumille. Hyvää matkaa! Täällä pari päivää satanut vettä ja loputkin lumet hävisi!

 • Anne Pippuri-Kiiski sanoo:

  Terve matkalaiset!
  Kiva,kun vihdoinkin olette lumilla😀Ei mene reissu vesihiihdoksi😀Esitystä odotellessa,terveisin Anne

 • Kepu sanoo:

  Nonniin, Artoon voi aina luottaa! Ja hienoa että vihdoin löytyi liukastetta suksien ja ahkion alle. Tervemenoa kohti pohjoista, ehkä nähdään Inarilla pääsiäisen kulmilla.

 • Jani einto sanoo:

  Ystäväni Einstein totesi aikanaan että loogisella päättely kyvyllä pääsee paikasta a – paikkaan b mutta vilkkaalla mielikuvituksella minne vaan! Teillä ilmeisesti molemmat käytössä… Terveisiä Patvinsuon tähtitaivaan alta !

 • Marjo Ristiniemi sanoo:

  Kateeksi käy ! Ehdin hiihtää 2 kertaa ja nyt kaikki lumi pois. Mutta hyvää matkan jatkoa sinne !

Vastaa