Suomineito — esittely

Tuulentytöt on kolmen naisen retkikunta, joka ylitti Grönlannin jäätikön hiihtäen keväällä 2017. Takana myös yhteisiä retkiä Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa, Huippuvuorilla ja Pohjois- Grönlannissa. Matkastamme yli Grönlannin mannerjäätikön voitte lukea www.elamankipina.com/tuulentytot.

Grönlannin retkemme oli onnistunut ja olemme olleet monissa lehdissä kuvin ja tarinoin esillä. Olemme pitäneet kahden vuoden aikana kymmeniä erilaisia tilaisuuksia ja luentoja viiden viikon vaelluksesta jäätikön yli.

Nyt on uudet
suunnitelmat ja reitit!

Tuulentytöt Marjo ja Jaana lähtevät kotimaan matkailun merkeissä hiihtämään varusteineen, eväineen telttamajoituksella Suomenlahden rannalta Virolahdesta tavoitteenaan Suomen pohjoisin kylä Nuorgam. Suomen mittaiseen hiihtoon ja telttailuun on varattu aikaa kolme kuukautta. 1.2. – 30.4.2020. Matkan pituus on 1500 – 1700 km riippuen jää- ja lumitilanteesta.

Meitä yhdistää rakkaus luontoon ja erityisesti talviseen luontoon, talviretkeilyyn ja selviytymiseen vaativissa olosuhteissa. Vahvuutemme on monipuolinen osaaminen ja yhteinen toimintatapa. Olemme innokkaita oppimaan uutta ja kohdatessamme haasteita, tartumme niihin ja hankimme lisää osaamista löytääksemme ratkaisun.

Yhteisenä lähtökohtana Tuulentyttöjen retkillä on turvallisuus ja huolellinen valmistautuminen. Olemme valmistelleet tulevaa Suomineito 2020 -retkeä jo pitkään ja lähdemme matkaan odottavin ja iloisin mielin. Meillä on edessämme retki upeaan, monipuoliseen ja haasteelliseen Suomen luontoon!

Categories

Archives