Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
15.2.2015

Arktisen retkikunnan lääkintähuolto

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

Reissun suunnitelmiin ja valmistautumiseen kuuluu olennaisesti retkikunnan lääkintähuolto. Niinpä osallistuimme Ankarien Avotuntureiden viikonloppukurssille Oriveden Lauttakulmalla. Onneksi meillä on ryhmässä vahvaa osaamista ja olemmehan kaikki jo aiemmilla reissuilla joutuneet perehtymään aiheeseen.
Kouluttajana toimi Heikki Karinen, joka on myös lupautunut toimimaan retkikuntamme lääkärinä. Eli jos jäätiköllä jotakin sattuu tai joku sairastuu, voimme tarvittaessa kysyä Heikiltä neuvoa yhteyksien antamissa rajoissa. Vaiskan kanssa rakentelimme kelkkoja potilaan kuljettamiseen. Teimme ulkona tilannearvioita ja annoimme hätäensiapua ennen potilaan pakkaamista kieseihin. Vedimme tekeleitä potilaineen pitkin pusikkoa järvelle, jossa evakuointikonekin kävi pyörähtämässä, mutta ei huonon jäätilanteen vuoksi laskeutunut. Koulutus oli erittäin hyödyllistä ja ajatuksia herättävää, olemmehan kuitenkin aika lailla omillamme jäätiköillä. Iltapuhteina Jennillä jatkoimme tutustumista toisiimme, suunnittelimme lääkelaukkua ja katsastimme Paris-pulkan ominaisuuksia ja rakentelumahdollisuuksia.