Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
26.5.2017

Loppuhuipennus 24.-26.5

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

24.-26.5.2017 Aamulla ryhdyimme selvittämään mahdollisuuksia päästä ihmisten ilmoille. Selvittelyjen tuloksena sovimme Air Greenlandin kanssa helikopterikuljetuksen iltapäiväksi. Noutoajankohdan lähestyessä purimme leirin ja pakkasimme tavarat. Odotimme kyytiä, mutta sitä ei kuulunut. Yhteyshenkilölle soittaessamme hän kertoi kelin olevan liian huono eikä helikopteri voi lentää. Uusi noutoajankohta sovittiin seuraavaksi iltapäiväksi. Hetken pettyneen mielialan jälkeen pystytimme leirin uudelleen ja ryhdyimme ruuanlaittoon. Paikallisilta olimme saaneet tiedon, että järven ympärillä on ollut liikkeellä jääkarhu, jota metsästäjät eivät ole saaneet saaliikseen. Niinpä olimme jatkuvasti kahden tunnin vahtivuoroissa kiväärin kanssa pitämässä silmällä ympäristöä. Seuraavana päivänä odotimme jälleen helikopteria sovittuna aikana. Sitä ei kuitenkaan kuulunut. Soittaessamme yhteyshenkilölle saimme kuulla ettei lento onnistu vieläkään. Teimme jälleen leirin ja ryhdyimme letunpaistoon. Kolmas kerta toden sanoo. Tänään perjantaina odotimme kyytiä aamupäivästä ja se tuli. Leveät hymyt kasvoillamme katselimme kun helikopteri läheni. Kyydistä oli hienoa katsella maisemia ja samalla todeta miltä jäätikön reunat ja meri näyttää kun lähenevä kesä iskee niihin hampaansa. Arktinen luonto näytti meille viimeiseen asti kuka määrää. Ja siihen Tuulentytöt taipuu. Nyt olemme Kulusukissa ikionnellisina, suihkunraikkaina ja vatsat täynnä. Jäätikkö on ylitetty. Huomenna lennämme Reykjavikiin ja Suomeen palaamme sunnuntaina. Kiitos teille onnitteluista ja muistamisesta! Olette olleet huikea kannustusjoukko! Arille erityiset kiitokset viestien välittämisestä, säätiedoista ja kaikesta saamastamme tuesta! Jaana kiittää onnitteluista, vuosikymmen vaihtui karhuvahdissa. Kuvia on otettu useampi sata ja parhaat palat ilmestyvät nettisivuille lähiaikoina. Nyt oikaisemme itsemme sänkyihin.

Yhteensä 3 kommenttia

Blogin seuraaja Ellu V kommentoi 27.5.2017 klo 07:17

Kertakaikkiaan! Viimeiset kaksi vuorokautta ovat olleet todellinen psyykkisen puolen koettelemus, mutta minkä teet: luonnon ehdoilla on mentävä, vaikka sitten karhumaastossa. Onneksi jotakin syötävää vielä oli. Ehkä hiippari liikkui kauempana, kun ei ilmestynyt lettujen houkuttelemana. Onneksi kivääreille ei ollut käyttöä! Nyt hyvää kotimatkaa jäätikön sankarinaisille!

Blogin seuraaja Anu K. kommentoi 27.5.2017 klo 07:51

Tervetuloa kotiin! Kiitos minunkin puolestani, että saimme tällä tavoin olla osallisina reissuunne, oli mahtavaa!

Blogin seuraaja kepo kommentoi 28.5.2017 klo 00:08

Onnea ja turvallista kotimatkaa! Saattaa olla syksyllä aiheesta tarinaa Nanooqissa... t Kepo