Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
1.11.2014

Retkikunta muodostuu

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

Ajatus retkikunnasta oli kuplinut mielissä jo pitkään ja ensimmäinen askel kohti Grönlannin jäätikköä otettiin Suomen Arktisen Klubin vuosikokouksessa Pietarsaaressa, arktisessa museossa Nanoqissa, marraskuussa 2014.
Vuosikokouksen ohjelman ja esitysten lomassa keskusteltiin retkikunnan toteuttamisesta. Ajankohdaksi päätettiin kevät 2016 ja sovittiin miten valmistelutehtäviä jaetaan naisten kesken. Reitti, varusteet, turvallisuus, lääkintä, viestintä, aseet, logistiikka ja niin edelleen. Paljon selvitettävää, hoidettavaa ja opittavaa, se oli alusta asti selvää. Retkikunnan kannalta suuri etu on porukastamme löytyvä osaaminen eri osa-alueilta. Onneksemme ympärillemme on myös muodostunut tärkeä joukko ihmisiä, jotka ovat halunneet olla mukana, auttaa ja neuvoa meitä. Ilman teitä olisi moni asia ollut monimutkaisempaa. Vaikka ajatuksenamme on ollut suunnitella ja toteuttaa retkikuntaan liittyvät asiat itse, olemme kyselleet ja kuunnelleet muiden arktisten matkaajien ja osaajien ajatuksia ja kokemuksia. Niiden ja omien näkemystemme pohjalta voimme rakentaa oman, meidän näköisen, retkikunnan. Kuinka retkikuntamme kokoonpano sitten muodostui? Kuinka juuri nämä naiset ovat lähdössä yhdessä Grönlantiin? Se on pitkälti sattuman ja elämämme polkujen risteytymien ansiota. Kun ihmisiä kiinnostavat samat asiat, niiden äärellä tutustutaan ja joku pukee ajatuksensa sanoiksi sopivassa kohdassa. Muuta ei tässä tapauksessa vaadittu. Tulevaisuus näyttää miltä retkikuntamme lopulta näyttää ja millaiseksi yhteinen seikkailumme muodostuu. Tervetuloa kannoillemme!