Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
24.5.2017

Päivä ei siis päättyny 23.5.

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

23.5.2017 Päivä ei siis päättynyt vaikka jäätikkö oli ylitetty. Tarkoituksena oli saavuttaa vielä merenranta ja mennä venekyydillä Isortoqiin. Ryhdyimme etsimään väylää alas järvelle, mutta sulamisvesivirtojen vuoksi se ei ollut helppoa. Lopulta löysimme reitin vuoren seinämän viereltä. Kanjonia pitkin vuoroin hiihdimme ja vuoroin kannoimme ahkiota kivikossa. Toisessa päässä odotti jyrkkä lasku pehmeässä ja märässä lumessa. Saattelimme ahkiot alas kävellen. Alhaalta katsellen vasta ymmärsi kuinka hurjaa reittiä tultiin. Ja ainoaa mahdollista. Muualla näkyi romahtanutta jäätä, sulamisvirtoja, tummaa kiveä ja lunta jonka alla valui vesi. Tuli myös selväksi ettei rantoja myöten hiihdetä. Kiipesimme vielä ylös jyrkkää rinnettä katsomaan löytyisikö sieltä reittiä merenrantaan. Tämäkään vaihtoehto ei ollut mahdollinen. Emme päässeet etenemään emmekä peruuttamaan. 15 tuntia ahkeroituamme teimme leirin ja jäimme odottamaan aamua ja uuden päivän mukanaan tuomia mahdollisuuksia.

Yhteensä 3 kommenttia

Blogin seuraaja Hitunen kommentoi 25.5.2017 klo 08:02

HUH, HUH ... onneksi olette jo perillä! Janskulle riemukkaat synttäri onnittelut 25.5.2017 :) Mitenhän niitä juhlittaisiin Grönlantilaisittain?? T. Minna & Hese

Blogin seuraaja Tapsa kommentoi 25.5.2017 klo 08:05

Hauskaa syntymäpäivää Jaanalle!! :) Harva on päässyt viettämään synttäreitää noin makeissa puitteissa.

Blogin seuraaja Tanja L kommentoi 25.5.2017 klo 08:43

Vanhis oikein hyvää syntymäpäivää.. upea paikka juhlia.Reittivalinnat on aina vaikeita:)