Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
15.3.2015

Teltan myrskypystytystä, jäätikkötreenejä ja hiihtelyä Kolilla

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

Torstaina kokoonnuimme Kolille yöpyen ensin sisätiloissa vanhalla koululla. Suunnittelun lomassa hypistelimme varusteita ja koepystytimme myös telttamme, teipaten puoliksi sen kaaret ja tehden siitä seuraavaa päivää varten valmiin ahkion päällä kuljetettavan telttarullan. Perjantaina suuntasimme telttakäärömme kanssa häikäisevässä auringonpaisteessa Kolin laskettelurinteille harjoittelemaan sen pystyttämistä myrskyolosuhteissa. Jäätiköllä on tarkoitus leiriytyä aina hyvissä ajoin ennen varsinaisten myrskylukemien syntymistä, mutta teltan pystytykseen kovassa tuulessa ja myrskyolosuhteissa on myös varauduttava. Paras tapa treenata asiaa onkin pystyttää teltta parhaimmillaan 31 m/s puhaltavan lumitykin puhurissa. Teltan myrskypystytystreenien jälkeen harjoittelimme Kolin rinteiden juurella vielä jäätikkötaitoja ja rakentelimme köysitaljoja. Ja koska liikuimme Kolin kansallismaisemissa, pitihän meidän toki piipahtaa Kolin Luontokeskuksessa ja ihastelemassa Ukko-Kolin näköalatasanteelta Pielisen talvisia maisemia. Lauantain hiihtelimme pikkupakkasessa Herajärven maisemissa auringon porottaessa sinitaivaalta. Herajärven ympäristön vaihtelevassa mäkimaastossa kulkevan kauniin vaellusreitin sijaan tyydyimme tarkoituksella luisuttelemaan ahkioidemme kanssa koko päivän järven selillä leiriytyen yöksi järven rantamille. Telttaeloon pääsy on aina yhtä mukavaa ja sen myötä yhdeksi tärkeäksi keskustelunaiheeksi nousee aina ruoka ja mitä syödään reissulla. Iltaruokailu on pitkän ja usein yksitoikkoisenkin hiihtopäivän päätteeksi yleensä päivän kohokohta, ja nytkin piti jälkiruoaksi ehdottomasti paistaa vielä letut. Viikonlopun päätteeksi muodostimme vielä Herajärven jäällä köysistön ja harjoittelimme edellispäivänä opeteltuja jäätikkötaitoja.