Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
30.11.2014

Tutustumista, suunnittelua ja kuntotestejä

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

Marraskuisen Suomen Arktisen Klubin kokousviikonlopun perään retkikunta kokoontui heti ensimmäiseen keskinäiseen tapaamisviikonloppuunsa Turun kupeeseen Littoisiin. Tarkoituksena oli tutustua tarkemmin porukan kesken, ja hiljaisia hetkiä ei kyllä viikonloppuun sisältynyt tiiviiden keskustelujen ja naurunremakan lomassa retkikunnan työstäessä suunnitelmia aluille. Suunnittelupuolen lisäksi käytiin lauantaina Paavo Nurmi –keskuksessa, joka on Turun yliopiston yhteydessä toimiva liikuntalääketieteen keskus. Asiantuntijayksikkö tutkii, kouluttaa ja jakaa tietoa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen ja sen toiminnan perustana on laadukas tieteellinen tutkimus. Paavo Nurmi -keskuksessa tehdään myös niin urheilijoille kuin vapaa-ajalla muuten liikkuville suorituskyvyn ja kunnon mittauksia. Niinpä ohjelmassa oli liikuntafysiologi Jukka Kapasen johdolla aktiiviliikkujan kuntotesti, joka koostui lihaskuntotestistä ja ponnistusvoimanmittauksesta sekä juoksumatolla tai polkupyöräergometrillä tehtävästä rasitukseltaan asteittain nousevasta kuormituskokeesta, jossa mitattiin sykettä, veren maitohappopitoisuutta ja työtehoa. Testipalautteet sai välittömästi testin päätteeksi, ja niiden myötä eväitä omaan treenaamiseen. Testihiet huuhdottiin pois illalla pulahtaen saunan lomassa Littoistenjärven mukavan viileään marraskuiseen veteen. Seuraavaksi retkikunta kokoontuu helmikuun puolivälissä lääkintähuoltokurssin yhteydessä, ja tapaamisviikonloppuna saatiin lyötyä lukkoon kaikki muutkin kevätpuolen 2015 yhteiset suunnitteluviikonloput.