Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
19.4.2017

Jäätiköllä

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

Jäätikölle Matka Kangerlussuaqiin sujui hyvin ja tavarat tulivat ehjinä perille. Pieni kylä vuorten keskellä, pitkän vuonon päässä on vilkas lentoliikenteen keskus. Kaikki elämä pyörii kentän ehdoilla. Asukkaita on noin 300 ja meitä turisteja jonkun verran. Poliisi tarkasti luvat ja päästää meidät hymyn kera jäätikölle. Jäätiköllä lähtee meidän vanavedessä myös norjalainen ja ranskalainen retkikunta. Ruokatäydennykset on tehty, ostimme kaupan voit (9 kg) ja aika paljon muutakin energiaa. Kohta lähtee kuljetus ylös jään reunalla ja siitä eteenpäin olemme oman kuljetuksen varassa. Eilen lähtenyt porukka joutui jäämään 15 km päähän jään reunasta lumitilanteen vuoksi, toivottavasti aura on käynyt. Pakkasta on 5 astetta, tuuli 2.6 m/s ja pilvinen sää. Retkikunnalla kaikki hyvin.