Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
4.5.2017

Sommat hukassa 2.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

2.5.2017 Aamulla lähdimme tutusti tuulta päin. Iltapäivällä tuuli laantui ja hiihtelimme kirkkaassa kelissä iltaan. Leiriin päästyämme kohtasimme haasteen. Monot ja sukset eivät ottaneet irrotakseen toisistaan. Viisi suksea ja monoa taipuivat lopulta yhteistyöhön, mutta yksi ei. Ja hiihtovälineistä puheen ollen, sauvatkaan eivät ole toimineet odotetusti. Sommat irtosivat heti alkumetreillä ja niitä palattiin etsimään. Sommat sujautettiin ahkioihin ja kaivettiin esiin vasta jäisemmän alueen jälkeen sekä kiinnitettiin tiukasti ilmastointiteipillä. Railoalueella jäi etenemisen tiimellyksessä yhden sauvan kärki, joka korvattiin ruuvi, tulitikku, liima, ilmastointiteippi yhdistelmällä. Toimii. Menoa helpottavat onneksi toimivatkin välineet. Näistä ykkösenä suksen pohjaan kiinnitettävät nousukarvat. Antavat hyvää pitoa, etenkin ylämäessä. Nämä, kuten moni muukaan varusteistamme, eivät selviä muokkaamatta. Tarpeen tullen niitä voidaan kaventaa esimerkiksi kynsisaksilla, kuten myös tehtiin. Päiväretken ahkerointiaika 9 tuntia.

Yhteensä 7 kommenttia

Blogin seuraaja Satu kommentoi 4.5.2017 klo 09:37

Kaksi kiloa korjausvälineitä kuulostaa äkkiä hurjalta määrältä, mutta nyt se ei kuulostakaan enää suurelta määrältä, kun sieltä valikoimasta olette tarvinneet joitakin, jotta matka pääsee jakumaan. Joukkoon mahtuu varmasti monenmoista pientä tarviketta jolla voi korjata mitä vain. Hyvä kun saitte sauvankärjenkin rakennettua. Eipä käy aikanne pitkäksi, kun kuljette haasteesta toiseen.

Blogin seuraaja Anu K. kommentoi 4.5.2017 klo 15:53

Jos ei jotain tarviketta Jaanalta löydy, sitä ei tarvita! Tämä on huomattu monilla yhteisillä retkillä. Tsemppiä koko poppoolle! Pallukka on liikkunut kartalla jo hyvän matkaa!

Blogin seuraaja Seija kommentoi 4.5.2017 klo 17:16

Tsemppiä koko Tuulentyttöjoukolle! Hienoa ja jännittävää seurata pallukkaa valkoisella kartalla ja sitten aina nähdä, että leirissä kaikki hyvin. Ja kuten omillakin retkillämme olemme todenneet. että ilmastointiteippi on aika hyvä lisä rinkassa :) On jotenkin absurdia lukea teidän blogia täällä jo lämpimässä Tampereen kelissä ja tietää teidän jokapäivän haasteet siellä kylmässä ja tuulissa. Ajatelkaa, jos entiset tutkimusmatkailijat näkisivät nämä nykyiset kommunikointikeinot muille mantereille sieltä jään keskeltä; nooo, ehkä näkevätkin, puhaltelevat siellä yllätystuiskuja tiellenne... Turvallisia ilmoja ja muutenkin hyvää retkihuumoria mukaanne toivottelemme me kaikki - Retkiladyjen puolesta Seija Kuusinen

Blogin seuraaja Anne Pippuri-Kiiski kommentoi 4.5.2017 klo 20:48

Hei vaan retkikunta!Vajaat kaksi viikkoa reissua jäljellä!Mitä se tarkoittaa kilometreissä?Kivoja kuvia ja kertomuksia reissuelämästä!Kiitos niistä ja hyvää loppurutistusta teille!Hämeenlinnasa on ollut aurinkoisia kevätpäiviä vapun jälkeen!Näkemisiin kohta!Erikoisterveiset Jaanalle!Anne P -K

Blogin seuraaja Hannilat kommentoi 4.5.2017 klo 20:52

Tsemppejä satelee täältä Oriveden suunnalta koko mahtavalle retkikunnalle! Jennille tiedoksi, että viestisi tuli perille ja rapsutukset ja halit on jaettu kaikille tasapuolisesti :) Lainakarvakaverimme Nuppu on päässyt Markuksen mukana töihin ja valloittaa kaikki olemuksellaan. Neiti saa olla meillä niin pitkään kuin tarvis on. Täällä siis kaikki hyvin. Haleja ja voimia teille urheat naiset!

Blogin seuraaja Tapsa kommentoi 4.5.2017 klo 22:22

Moikka Tuulentytöt! Kiitos Jaana viesteistä :) Nyt näkee seurannassa että pallukka on jopa liikkunut reilusti. Selkeesti täällä kevät odottaa teidän paluuta, huomenna vielä lämmintä ja sitten taas romahtaa, ensi viikolle taas yöpakkasia. Tulkaa pian ;) Viime viikolla saatiin yksi renkaankiskoja lisää ja tänään taas yksi, ensi viikolla mennään apparalle. Tilasin itselleni ne paremmat valjaat. Toivottavasti sairastelut on ohi ja pääsette nauttimaan matkastanne. Turvallista jatkoa ja nauttikaa :) Me kaikki jännitetään ja seurataan etenemistä täältä käsin :) Haleja koko poppoolle!! T. Tapsa

Blogin seuraaja Ellu V kommentoi 5.5.2017 klo 07:06

Toivottavasti monot, sukset, sauvat, sairaudet ja sään jumala eivät kiukuttele. Olette mahtava kolmikko!! Varusteenne ja kaiken mahdollisen korjaustaitonne on häkellyttävää. Kannustavin ajatuksin jäätiköllä!