Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
5.5.2017

Myrsky jatkui 4.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

4.5.2017 Aamulla myrsky jatkui, mutta tupamme oli ehjä ja paikoillaan. Matkaa emme voineet jatkaa, mutta päivän mittaan teimme lumitöitä pariin otteeseen. Kaivoimme ahkiot esiin märästä ja raskaasta lumesta ja siivoilimme teltan ympäristöä. Lintu- ja eläinhavaintoja kysyneille vastaa luontoilta seuraavasti: jäätiköllä ei reuna- alueita lukuunottamatta näyttäisi olevan juurikaan elinmahdollisuuksia. Floran ja faunan edustajista olemme tavanneet korpin, 4 pulmusta ja 3 tummaa, toistaiseksi määrittelemätöntä lajia edustavaa pikkulintua. Lisäksi näimme reuna-alueella jäniksen ja mahdollisesti naalin jäljet. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan josko tuuli aamuksi laantuisi tai vaikka kääntyisi vaihtelun vuoksi myötäiseksi.

Yhteensä 5 kommenttia

Blogin seuraaja Marja kommentoi 5.5.2017 klo 11:26

Hei! Tsemppiä teille sinne myrskyn silmään, toivottavasti tuuli tyyntyy pian. On mukavaa seurata menoanne ja kuinka selviydytte tilanteesta kuin tilanteesta. Täällä on tänään kevään lämpimin päivä. Illalla istutetaan perunaa. Marja

Blogin seuraaja Kaarina kommentoi 5.5.2017 klo 16:10

Kertakaikkiaan - vaikuttaa jännältä teidän retkenne vaiheet! Nousukäyrät näyttävät loivenevan, jäätikön lakipiste reitillä lähestyy ja alkaa laskuosuus itärannalle. JiiHaa!! Jaksaa! Kestää! Todellakin saisi tuulesta olla välillä apujakin - toivotaan siis myötäistä! Marjo, pihatorni kisakorkataan huomenna! Herkkuhankinnat delegoitu ja tarkoilla huomioilla mennään! Turvallista, tuuletonta matkan jatkoa!

Blogin seuraaja Lotta kommentoi 6.5.2017 klo 07:17

Tuulentytöt viittaavat siihen että teillä tulisi olla tuulen voimat puolellanne! Joten toivomuslistalle teille sopivia myötätuulia!!Täällä rannikolla koivujen oksat saivat eilen vihertävän sävyn...maa on valkoinen valkovuokoista ja pääskysiä näkyy lähes päivittäin! Toivottavasti pääsette etenemään hyvin ja turvallisesti!!! Olkoon jäätikön tuulet puolellanne!!☀

Blogin seuraaja Kaskelat kommentoi 6.5.2017 klo 08:40

Terveisiä sinne tuuleen ja tuiskuun täältä Vinkiältä. Olemme seurailleet etenemistänne mielenkiinnolla. Olosuhteet ovat varmasti hyvin erilaiset, yhtäläisyyttäkin tietysti löytyy mm. tuuli, joka haittaa pihan haravointia ja ne määrittelemättömät pikkulinnut, niitä on paljon tälläisille luonnon asiantuntioille. "Eteenpäin sano mummo lumessa", sopii ainakin Marjolle. t. Kaskelat

Blogin seuraaja Johanna T. kommentoi 6.5.2017 klo 14:07

Hei tuulentytöt! On mielenkiintoista seurata etenemistänne blogista ja kartalta. Kiitos, että jaatte teidän upeaa kokemustanne meille seuraajille! Tsemppiä!