Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
19.5.2017

Mannerjäätiköllä 18.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

17.5.2017 Kaunista, hiljaista, valkoista. Täällä saamme olla, ainutlaatuisella mannerjäätiköllä ja antaa katseen levätä tässä kaikessa. Etuoikeutetut onnentytöt! Matka kääntyy loppuaan kohti ja ajatuksetkin samaan suuntaan. Koska jää- ja lumitilanne rannikolla vaihtelee vuosittain, olimme sopineet paikallisen yhteyshenkilön kanssa tiedustelevamme olosuhteita ennen rannikolle laskeutumista. Axel kertoi, että rannikolla on edelleen lunta ja Isortoqin vastarannalle hiihtäminen on mahdollista. Merellä on vielä jäätä ja paikallisen mukaan jääkarhuja on liikkeellä. Muistutti meitä olemaan varuillaan. Ja oli mielissään kuultuaan meidän olevan varustautuneita kiväärein. Valmistaudumme siis pikku hiljaa rannikon ja karhuvahtivuorojen lähestymiseen. Pienellä vaihteella pitkän kaavan mukaan 9 tuntia.

Yhteensä 5 kommenttia

Blogin seuraaja Marja kommentoi 19.5.2017 klo 14:08

Hei. Ihan huippua kuulla, että olette jo niin pitkällä. Tarkkana sitten niiden karhujen kanssa, mutta tehän olette varustautuneet ja valmentautuneet kaikkeen mahdolliseen. Jaanalle; Olen kohta lähdössä keväteväille, keräsin nokkosia ja poimulehtiä evääksi, hieno viikonloppu tulossa säänkin puolesta, hellerajat ovat paukkuneet jo useammallakin paikkakunnalla. Marja

Blogin seuraaja Hitunen kommentoi 19.5.2017 klo 19:29

Huh, huh! Loppu alkaa häämöttää, kuten jääkiekon MM-kisoissakin. Neljän parhaan joukossa ollaan niissäkin karkeloissa. Nyt turvallisesti loppuun ja varovasti mäkeä laskien. Pitäkää jäänallet loitommalla. Tsemppiä lopputaipaleelle!

Blogin seuraaja Hannilat kommentoi 19.5.2017 klo 22:04

Hienoa naiset! Orivedellä on tänään nautittu kesäisestä lämmöstäniin että Nuppukin läähätti lenkillä. Jätskitauko kuitenkin piristi kummasti ;) Nautiskelkaahan myös loppumatkan maisemista! Iso hali koko perheeltämme <3

Blogin seuraaja Mari Z kommentoi 19.5.2017 klo 22:52

Jaksaa, jaksaa, vielä jaksaa! Kalkkiviivat häämöttävät ja tunne on varmasti sanoinkuvaamaton. Sitä ei täällä omassa nojatuolissa lainkaan ymmärrä, mitä te siellä koette, näette ja aistitte. Jokainen liike ja ajatus on tarkoin harkittu ja lipsuta ei saa. Olisipa näin monessa muussakin asiassa! Vaan malttamattomana odotan täällä uskomattomia matkakertomuksia ja unelmoin jonakin päivänä tekeväni jotakin vastaavanlaista, jota kiikkustuolissa ylpeänä muistelisin. Koen olevan etuoikeutettu saadessani näin läheltä seurata teidän yhteistä seikkailua.

Blogin seuraaja Anja kommentoi 20.5.2017 klo 06:07

Heips sinne jäätikölle ja terveiset aurinkoisesta aamusta.Hyvin etenette ja voiton puolella olette.Varokaa jää karhuja ja tsemppuiä loppu rutistukseen