Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
17.5.2017

Myötätuulta 16.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

16.5.2017 Aamusta iltaan aurinkoista ja navakkaa lähes myötätuulta. Koska päivästä ei ole suuria legendoja jälkipolville kerrottavaksi, voisimme tarinoida leirin iltatouhuista. Hiihdon päätyttyä pystytämme punaisen tupamme ja yksi pujahtaa sisään laittamaan ruokaa ja keittämään vesiä. Muut peittelevät teltan lumiliepeet, täyttävät bensapullot, siirtävät ahkiot tuulimuuriksi tuulen puolelle telttaa sekä kaivavat eteisen ja vessan. Kerrottakoon, että ensimmäisen myrskyn jälkeen olemme siirtyneet sisävessaan. Jo vain on ollut mukava ratkaisu. Kaikkien saatua työnsä tehtyä syömme yhdessä illallisen. Illan mittaan päivitämme blogia, luemme saapuneet viestit ja jutustelemme niitä näitä. Sitten koittaa ihana hetki. Saa kömpiä makuupussiin, kuunnella tuulta tai tyyntä hiljaisuutta ja nukahtaa. Tasaisesti perinteisellä tyylillä 8 tuntia.

Yhteensä 3 kommenttia

Blogin seuraaja Ellu V kommentoi 17.5.2017 klo 07:03

Sujuvaksi suunniteltua eksoottista arkirutiinia! Nyt vain tuulentyttömäistä tarkkaavaisuutta ja keskittymistä suorituksen loppuun asti, vaikka väijyvuorot pian alkavat muuttaa vuorokausirytmiä. Nauttikaa joka kilometristä ja säilökää sisinpäänne jäätikön rauha, hiljaisuus, tuulen ja lumen äänet! Eiköhän laskeutumisenkin vielä jossakin vaiheessa huomaa ellei käy kuin entiselle likalle, joka ihmetteli Ranskassa ylöspäin virtaavia jokia, kun tahmea asfaltti piti pyörän renkaat tiukasti otteessaan. Turvallista matkaa edelleen!!

Blogin seuraaja Kaarina kommentoi 17.5.2017 klo 10:06

Miten kivalta, piiiitkältä näyttääkään tuossa kartalla postilaatikkorivinne. Näyttää myös, että viivat kartassa seuraavaksi selvästi tihenee.... nyt tarkkana, he! Terkkuja vaan.

Blogin seuraaja Marja kommentoi 17.5.2017 klo 19:38

Moikka. On kyllä kiva lukea kuulumisianne, se on oikein päivän kohokohta. Ei oikein edes ymmärrä että olette niin kaukana, kun viestiä pukkaa päivittäin. Oih, on teillä luksusta; sisävessa ja kaikkea, ei tarvitse "pihan perällä" juosta. Harjoitelkaa nyt vaan niitä virtaviivaisia muna-asentoja, alamäki koittaa tuossa tuokiossa. Vai onkohan teillä niin kova vauhti, että alamäki ja myötätuulikin tuntuu vastatuulelta. Marja