Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
5.5.2017

Aurinkoista, mutta. . 3.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

3.5.2017 Aurinkoista ja lähes tyyntä! Lähdimme matkaan suksenkannat kipinää iskien ja suuret kilometrit silmissä kiiluen. Tästä autuudesta saimme nauttia pari tuntia. Keli vaihtui nopeasti whiteouttiin eli näkyvyys katosi täysin ja ympärillä oli vain valkoista. Whiteoutissa liikkuminen ja suunnistaminen on haastavaa. Meidän retkikunnassa tässä kelissä ensimmäinen hiihtäjä etenee ja toisena jonossa hiihtävä suunnistaa ja ohjeistaa ensimmäistä. Kolmantena hiihtävä on lepovuorossa. Kelin kirkastuttua tuuli alkoi jälleen yltyä ja kuuden tunnin hiihdon jälkeen olimme tilanteessa jossa emme voineet enää edetä. Teimme leirin tuulen yhä yltyessä. Yöllä telttakankaan paukkeeseen herätessä jäi pitkäksi aikaa kuulostamaan ja todella toivoi, että tupamme kestää tämänkin myllerryksen. Päiväretken ahkerointiaika 6 tuntia.