Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
9.5.2017

Huonoa keliä jälleen 9.5.17

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

9.5.2017 Lumimyräkän keskellä, ei mahdollisuutta edetä. Välillä täytyy kaivaa telttaa lumesta vapaaksi. Tänään ei kuitenkaan sada teltassa vettä. Sään selkiytymistä odotellessa diabeteskuulumisia jäätiköltä: Elo diabeteksen kanssa on ollut hetkittäin haastavaa, muttei mahdotonta. Huonojen kelien rikkoessa päivärytmejä, ei sopivan insuliiniannoksen löytyminen ole ollut yksinkertaista. Mikä toimi hyvin eilen, ei välttämättä toimikaan tänään. Kuitenkin niin, että eteenpäin on menty. Jokaisella tauolla on mitattava verensokeri ja pistettävä tarvittaessa insuliini. Välillä on jäätävä sade tukkinut neulan ennen kuin on ehtinyt pistää. Jatkuvasti on mietittävä miten saa pidettyä hoitovälineet lämpiminä ja toiminta-kuntoisina. Onneksi tätä lajia on harjoiteltu ennenkin ja näin ollen tiesin mitä odottaa. Sen sijaan 4,5:n kilon lisäkarkkivarannot ovat vastoin odotuksia huvenneet vasta kolmasosalla. Niistäkin osa muiden karkkihampaiden kolotukseen.

Yhteensä 2 kommenttia

Blogin seuraaja Millis kommentoi 9.5.2017 klo 22:25

Tervehdys Hämeestä jäätikön naisille! Sään ja lumimyräköiden mukanaan tuomat hankaluudet vaativat teiltä luonteen lujuutta ja mukautumiskykyä. Sitähän teiltä onneksi löytyy. Toivottavasti sää siellä jäätiköllä tasaantuu, jotta matkanteko lähtisi jälleen hyvin edistymään. Pitäkää huolta toisistanne ja lippu korkealla! Olette mielessä! Terkuin, Millis ja Oskari P.s Viestimies-Arille suuret kiitokset vaivannäöstä.

Blogin seuraaja Hannilat kommentoi 10.5.2017 klo 21:04

Hieno kuulla, että diabeteksen kanssa on sujunut kohtuuhyvin. Täällä Orivedellä aina välillä jutellaan lasten kanssa retkikuntanne etenemisestä ja olen vakuuttanut lapsille, että Jenni hoitaa homman kotiin