Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
1.5.2017

Tuulentyttöjen vappu

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

1.5.2017 Tuulentyttöjen vappu. Vappuaattoaamuksi tuuli loiveni navakaksi ja lähdimme vastatuulta päin auringon paistaessa. Vappupäivä koitti aaton kaltaisena. Sairastelun vuoksi perustimme leirin lounaan jälkeen. Nyt vietämme vapun rippeitä lepäillen ja luemme teidän viestejä. Kiitos niistä! Viesteistänne päätellen kotopuolessakin on vielä talven tuntua ilmassa ja lunta maassa. Lumen lisäksi täällä 1770 metrin korkeudessa arvelemme juuri nyt makoilevamme reilun kilometrin paksuisen jääpatjan päällä. Ihmeellistä. Kuten myös se miltä tasaisella jäätiköllä näyttää kun kiertää katseella täyden ympyrän. Tuntuu kuin olisi lautasella jossa on lasikupu päällä. Voi hyvin ymmärtää miksi esi-isät luulivat maapalloa pannukakuksi. Ja vielä eräs asia. Jos aiot perustaa retkikunnan muista, että nimi voi olla enne. Nimim. (Vasta)Tuulentytöt Vapun päiväretkien ahkerointiaika yhteensä 13 tuntia.

Yhteensä 5 kommenttia

Blogin seuraaja Ellu V kommentoi 2.5.2017 klo 06:48

Pikaista paranemista ja voimien keruuta jokaiselle Punaisen tuvan suojassa! Niitä paljon puhuttuja herkkujakin teillä on varmaan vielä riittämiin, sopivan elektrolyyttikokoonpanon omaavia juomia ym. Leiri-ilmoitus tuli eilen niin aikaisin, että arvelin tuulen olevan syynä leiriytymiseen. Ennen tätä pysähdystä vain pari tuulipäivää on estänyt etenemisen. Muuten olette liikkuneet kartalla aimo huipauksia - ja ylämäkeen! Hauska tuo lautanen + lasikupu -vertaus. Tsemppiä edelleen jäätikön naisille, jotka ovat koukuttaneet minut nettiin!

Blogin seuraaja PetriK kommentoi 2.5.2017 klo 14:21

Tsemppiä sinne jäälakeuksille ahkionvetoon. Suuntana näyttää olevan Amerikkalaisten hylkäämä tutka-asema (DYE-2). Vappuleiristä sinne matkaa 54km. Topon mukaan nousukäyriä riittää, mutta se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Joskus alkaa myötämäki - ja toivottavasti tuuli. Ilmoitelkaa lintuhavainnoista ;-)

Blogin seuraaja Mika kommentoi 2.5.2017 klo 16:03

Hienosti olette edenneet! Maltilla matka taittuu...onnea matkaan!

Blogin seuraaja Eija H kommentoi 3.5.2017 klo 10:33

Hienoa Tuulentytöt!!! Hyvin olette edenneet tähän asti, tsemppiä myös loppumatkalle. Toivottavasti sairastunut on jo toipunut ja pystytte jatkamaan. Mielenkiinnolla seuraamme edistymistänne ja blogia. Erikseen terveiset vielä Jaanalle !

Blogin seuraaja Anja kommentoi 3.5.2017 klo 20:09

Terveiset täältä aurinkoisesta hämeestä