Tuulentytöt Expedition 2017

Tuulentyttöjen retkiblogi

Tuulentyttöjen blogissa kerrotaan retkikunnan valmistautumisesta jäätikön ylitykseen ja lyhyitä päivityksiä Grönlannista luvassa myös matkan aikana. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!
16.5.2017

Keli vaihtelee 13.-14.5

Kirjaudu järjestelmään

Kommentoidaksesi artikkelia kirjaudu ensin sisään!

Käyttäjätunnus (sähköpostisi?):
Salasana:

 

Jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy!

Salasana unohtunut?

Rekisteröidy blogin seuraajaksi

Rekisteröitymällä blogin seuraajaksi saat mahdollisuuden kommentoida blogin artikkeleita. Kommentin yhteydessä ei näytetä seuraajan sähköpostia, pelkästään nimi tai nimimerkki. Sähköpostin on kuitenkin oletava toimiva, sillä rekisteröityminen tapahtuu sähköpostin välityksellä. Sähköpostiasi ei käytetä suoramarkkinointi tms. tarkoituksiin.

Nimi tai nimimerkki: Sähköposti:
Salasana:
Salasanan varmistus:

 

Lisää kommentti artikkeliin

 

13.-14.5.2017 Lauantaina oli kova pakkanen ja vastatuuli. Kolmen tunnin hiihdon jälkeen pystytimme teltan lisävaatteiden pukemista varten. Samalla söimme lounaan ja taisimme torkahtaakin hetkeksi. Huoltotuokion jälkeen jatkoimme matkaa hyytävässä säässä. Leiriin päästyämme tuuli tyyntyi ja ilta oli valokuvauksellisen kaunis. Äitienpäiväämuun heräsimme auringon paistaessa lämpimästi. Osa päivästä hiihdeltiin paitahihasillaan. GPS ilmoittaa meidän olevan alamäessä, muusta sitä ei juurikaan huomaa. Retkikunnan päivä etenee seuraavasti: Kello soi 05.00, minkä jälkeen yksi vie makuupussit ulos tuulettumaan, toiset ottavat keitinlaatikon esiin ja aloittavat lumen sulatuksen vedeksi. Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin olemme syöneet aamiaisen, sulattaneet ja keittäneet reilun viisi litraa vettä, purkaneet leirin, pakanneet ahkiot ja olemme valmiita päivän retkeen. Päivän aikana etenemme kerrallaan 50 minuuttia ja pidämme noin 10:n minuutin tauon. Tauolla syödään, juodaan ja katsotaan GPS-laitteesta kuljettu matka, korkeus ja varmistetaan suunta. Toki taukoihin mahtuu muutakin touhua kuten pukemista, riisumista sekä varusteiden ja henkilöstön huoltoa. Lounastauko on neljännen hiihtotunnin jälkeen ja kestää puolisen tuntia. Hiihtopäivän pituus riippuu keleistä ja on keskimäärin 7-9 tuntia. Päivän päätteeksi alkaa leirin iltatouhut, mutta se lieneekin oma tarinansa. Päiväretkien ahkerointiaika yhteensä 16 tuntia.

Yhteensä 2 kommenttia

Blogin seuraaja Anu K. kommentoi 16.5.2017 klo 11:06

Säät vaihtelevat niin siellä kuin täälläkin. Viikko sitten sateli lunta ja tulevaksi lauantaiksi ennusteissa 24 astetta lämmintä. Hienosti olette edenneet säiden vaihtelusta huolimatta! Mahtavaa!

Blogin seuraaja Matias kommentoi 16.5.2017 klo 22:42

Kovasti tsemppiä sinne loppurutistuksiin. Sitä tulette tarvitsemaan. Huomiseen ette ihan Isortoqiin hiihtele, mutta se ei haittaa.Hienon matkan olette saaneet tähän asti tehdä. Muistakaa että aikatauluja on monenlaisia ja ja te olette yhdessä niistä. Jäätiköllä elellään jäätikön säännöillä ja ihan omalla aikavyöhykkeillä, muu maailma saa mennä menojaan.Täällä on oltu hengessä mukana vaikken aiemmin olekkaan kommentoinut. Ei se Ranta enää kaukana ole. Nyt tiukka muna asento loppulaskuun niin tulette hurrrrjalla vauhdilla alas. PsJarratkaa hyvissä ajoin loppujyrkässä, ettette pyllähdä kuten minä ja hukkaa retkikunnan kameran kaikkia muistikortteja.